TERMO TUNEL

termotunel-golema
Машината е наменета за збирно и поединечно пакување на истородни производи во термособирачка фолија. Кај основниот термо тунел производите рачно се доведуваат на предната платформа и се втурнуват во фолијата која рачно ја додаваме од горната страна. Со притискање на копчиња се активира пневматскиот цилиндер со кој се врши сечење и заварување на фолијата. Транспортната трака ги носи производите низ термо тунелот каде фолијата се обвиткува околу пакетот. На излезот од тунелот фолијата се лади со дување на ладен воздух.
ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ TERMO TUNEL
Максимални димензии на пакетот Ш х Д х В 500 х 350 х 350mm
Максимална ширина на фолијата 700mm
Максимална дебелина на фолијата 0,12mm
Максимален дијаметар на фолијата 300mm
Брзина на транспортната лента од 1 - 4 m/мин.
Електрично напојување 3x380V - 50Hz
Максимална инсталирана моќност 15kW
Потрошувачка на енергија 6,5kW/час
Фолија за пакување ПЕ, ПП, ПВЦ - термособирачка
Производност од 0 до 5 опаковки/мин.
Димензии на машината Д х Ш х В 3.600 x 1.050 x 2.200mm

Производителот задржува право за евентуални технички измени.

Можни се изведби на машинитe со други димензии и со поголем степен
на автоматизираност, во зависност од желбите на купувачот.

pak_termo_super_pak
МАШИНИТЕ СЕ ПРИКЛАДНИ ЗА ЗБИРНО И ПОЕДИНЕЧНО ПАКУВАЊЕ НА :

пластични и стаклени шишиња, конзерви, тегли, играчки, списанија, книги, хартиени производи, адинг ролни, селотејпи, санитарни производи, средства за хигиена, кабли, калеми, електрични и технички производи, резервни делови за авто индустрија, дрвени