TERMO PAK

Работниот процес на овие машини се базира на принцип на паралелни операции. За време на работниот циклус, аголниот заварувач прави целина со капакот на комората за термособирање, така да секогаш кога заварувачот е спуштен, фолијата во топлиот отвор се собира. Времетраењето на работниот процес е 3 до 5 секунди.

Предноста на машините е во тоа што:

  • завземаат мал простор
  • едноставно се ракува со само еден оператор
  • користат еколошки материјали кои се рециклираат
  • имаат мала потрошувачка на енергија
  • брзо и едноставно се менува фолијата
  • имат можност за заварување без термособирање.
ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ TERMO PAK
Максимални димензии на заварување 300 х 350mm
Максимална висина на пакување 120mm
Максимална ширина на фолијата 350mm
Електрично напојување 220V - 50Hz
Максимална инсталирана моќност 2,2kW
Потрошувачка на енергија 0,8kW/час
Фолија за пакување ПВЦ-термособирачка
Производност од 0 до 250 опаковки/мин.

Производителот задржува право за евентуални технички измени.

pak_termo_super_pak

МАШИНИТЕ СЕ ПРИКЛАДНИ ЗА ЗБИРНО И ПОЕДИНЕЧНО ПАКУВАЊЕ НА :

  • леб, печива, колачи, свежи прехрамбени производи (месо, овошје, зеленчук...) со или без подлошка, чаеви, бонбоњери, чоколади, бисквити......
  • козметика, списанија, албуми, касети, хартиени производи, производи од стакло и пластика, средства за лична хигиена и чистење, електрични и технички производи, факс и адинг ролни, селотејпи, резервни делови за авто индустрија......