MEGA PAK

megapak-golema
Полу автоматската машина со централно-преклопена термо собирачка фолија произведена е и наменета за големо-сериски производства.
Системот на пакување се одвива во две фази: првата е обмотување на производот со фолија, аголно сечење и заварување, а втората поминување на производот низ тунелот и затегнување на фолијата (доколку е потребно).
Рамката за аголно сечење се придвижува мануелно или автоматски.
Времето на сечење и заварување на фолијата, времето на задржување на рамката, времето на движење на транспортната трака, како и времето на повторување на циклусот при автоматска работа, е контролирано со дигитални тајмери.
Температурата во тунелот се регулира со електронски термо-регулатор, а брзината на транспортната трака се контролира со фрекфентен регулатор.
Во припремниот дел, централно-преклопената фолија се одвојува со континуирано вдувување на воздух.
Полуавтоматскиот "Мега Пак" овозможува брзо, квалитетно и пред се безбедно работење, бидејќи вградениот безбедносен систем ги спречува несаканите повреди во текот на работата.
ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ MEGA PAK
Максимални димензии на пакетот Д х Ш х В а) 350 x 520 x200 mm
б) 700 х 520 x 200 mm
Капацитет на машината од 0 до 800 опаковки на час
Брзина на транспортна лента 1,75м/мин.
Фолија за пакување ПО, ПВЦ, ПЕ, ПП термофолии
Максимална дебелина на фолијата 100µ
Максимална ширина на фолијата 650mm
Максимален дијаметар на фолијата 250mm
Максимална инсталирана моќност 8kW
Потрошувачка на енергија 3,8kW/час
Димензии на тунелот Д х Ш х В 800 х 850 х 1.500 mm
Вкупни димензии Д х Ш х В а) 2.600 x 1 150 x 1.500 mm
б) 3.650 х 1.150 х 1.500 mm

Производителот задржува право за евентуални технички измени.

Можни се изведби на машинитe со други димензии и со поголем степен
на автоматизираност, во зависност од желбите на купувачот.

pak_termo_super_pak
МАШИНИТЕ СЕ ПРИКЛАДНИ ЗА ЗБИРНО И ПОЕДИНЕЧНО ПАКУВАЊЕ НА :

  • леб, печива, колачи, свежи прехрамбени производи (месо, овошје, зеленчук...) со или без подлошка, чаеви, бонбоњери, чоколади, бисквити......
  • козметика, списанија, албуми, касети, хартиени производи, производи од стакло и пластика, средства за лична хигиена и чистење, електрични и технички производи, факс и адинг ролни, селотејпи, резервни делови за авто индустрија......