ПОЛУАВТОМАТСКИ TERMO TUNEL

polutermotunel-golema
Машината е наменета за поединечно и збирно, а пред се најекономично, пакување на истородни производи во термособирачка фолија. Оваа полуавтоматска изведба е составена од три дела: припремен дел, дел за вметнување во фолија и термо тунел. Во припремниот дел производите рачно се групираат во пакет од 6(2х3), 12(3х4) или во комбинација по потребите на корисникот. Групирањето се врши во специјална рамка која се штелува на потребните димензии од пакетот. Во вториот дел се врши обмотување на пакетот со фолија, заварување и сечење на фолијата. Задвижувањето на пакетот кон фолијата како и задвижувањето на заварувачот и отсекувачот на фолијата се пневматски. Процесот на пакување се завршува во термо тунелот од каде излегува цврст пакет одлично припремен за транспорт.
ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ПОЛУАВТОМАТСКИ TERMO TUNEL
Максимални димензии на пакетот Ш х Д х В 500 х 250 x 350mm
Максимална ширина на фолијата 700mm
Максимална дебелина на фолијата 0,12mm
Максимален дијаметар на фолијата 300mm
Брзина на транспортната лента од 1 - 4 м/мин.
Електрично напојување 3x380V - 50Hz
Максимална инсталирана моќност 16kW
Потрошувачка на енергија 6,5kW/час
Фолија за пакување ПЕ, ПП, ПВЦ - термособирачки
Производност од 0 до 8 пакети во мин.
Димензии на машината Д х Ш х В 4.000 x 1.050 x 2.200mm

Производителот задржува право за евентуални технички измени.

Можни се изведби на машинитe со други димензии и со поголем степен
на автоматизираност, во зависност од желбите на купувачот.

pak_termo_super_pak
МАШИНИТЕ СЕ ПРИКЛАДНИ ЗА ЗБИРНО И ПОЕДИНЕЧНО ПАКУВАЊЕ НА :

пластични и стаклени шишиња, конзерви, тегли, играчки, списанија, книги, хартиени производи, адинг ролни, селотејпи, санитарни производи, средства за хигиена, кабли, калеми, електрични и технички производи, резервни делови за авто индустрија, дрвени производи......